Tijdens de paasvakantie is er geen training, dit van zondag 31 maart tot en met vrijdag 12 april.

De lessen starten terug voor iedereen op zondag 14 april.

Zaterdag 13 april

Vlaams WKF karate kampioenschap te Sint-Truiden.

In totaal namen 453 karateka's van 45 verschillende clubs deel aan het kampioenschap. De competitie was dan ook bijzonder zwaar, maar onze karateka's lieten zich niet afschrikken.

Onze club was present en behaalde mooie resultaten.

In de individuele kata reeksen behaalden enkele karatekas de derde ronde. Dit is een knappe prestatie, gezien het hoge niveau van de competitie.

Een van de hoogtepunten van de voormiddag was de teamprestatie van de -14-jarigen. Zij behaalden een mooie derde plaats, een knappe prestatie van Noor, Job en Noel!

Naast dit mooie resultaat in de kata, wisten onze jongens en meisjes ook te schitteren in de kumite discipline, ondanks de sterke tegenstand wisten Oumaima, Noel en Gizem zich in hun categorieën te knokken naar een welverdiende derde plaats.

Voor alle deelnemers een dikke proficiat!

Vrijdag 29 maart clubexamen

Zondag 24 maart

Mooi resultaat van Kasper op de Maitoshi Kachi Trophy.

Vandaag kwamen er een paar jongens en meisjes uit onze club in actie op de Maitoshi Kachi Trophy, die dit jaar

467 deelnemers uit 57 clubs mochten verwelkomen op hun Internationaal tornooi.

Voor Lokeren was het de 6 jarige Kasper die in de reeks U8 kata op de 3de plaats eindigde. In de kata reeksen wisten enkele jongens en meisjes zich te plaatsen voor de herkansingen.

Helaas bleken de tegenstanders in de herkansingen net iets te sterk.

Na de kata discipline was het tijd voor het kumite

Job en Noel wisten beiden voortreffelijk te presteren in hun eerste twee wedstrijden, die ze overtuigend wonnen.

In de derde wedstrijd moesten ze echter hun meerdere erkennen in sterke tegenstanders. Ook in de herkansingen wisten Job en Noel helaas geen podiumplaats te bemachtigen.

Beide jongens kunnen ondanks alles trots zijn op hun prestaties. Met deze ervaring op zak kunnen ze zich de komende maanden verder ontwikkelen en zich in de toekomst wellicht meten met de besten.

Proficiat aan alle deelnemers!

Zaterdag 23 maart

Prachtprestaties op het Belgisch SKIF karatekampioenschap te Limbourg.

Vandaag vond het 30ste Belgisch Karate kampioenschap plaats te Limbourg. Met 411 deelnemers was het een sterk bezet toernooi, waar karateka's uit alle hoeken van België streden om de titel.

Noor (U12) won al haar kata wedstrijden en behaalde een prachtige eerste plaats in haar categorie.

Sander (U12) kata kwam net iets te kort voor de finale en eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats.

Bij de dames kata +21 was het Sylke die de eerste plaats veroverde en zich ook Belgisch kampioene mag noemen. Femke eindigde op een verdienstelijke vierde plaats.

Een proficiat aan alle karateka's voor hun mooie prestaties, en ook aan trainers Peggy en Werner voor hun harde werk en begeleiding.

Zondag 17 maart

27 podiumplaatsen voor onze jongens en meisjes op de Provinciale kampioenschappen te Geraardsbergen.
Op het kampioenschap van Oost-Vlaanderen behaalden vandaag onze karateka's tal van mooie resultaten. Van de 240 deelnemers wisten zowel de jongens als meisjes uit onze club zich in de verschillende categorieën op het podium te plaatsen. We hebben in de club nu 5 individuele kampioenen en 6 vicekampioenen.

In de Kata categorie 8 - 9 jaar werd Alexander bij zijn eerste deelname kampioen, terwijl ook Noor de 1ste plaats behaalde in de reeks 10 - 11 jaar.

In de ploegen kata -14 jaar verlengden wij onze titel, de ploeg bestond uit Noor - Sander en Job, met onze tweede kata ploeg werden wij vicekampioen. Met onze ploeg +14 jaar behaalden we een mooie 3de plaats.

In de namiddag stonden de ippon kumite en de kumite op het programma. Valentina werd kampioen in haar reeks -7 jaar ippon kumite, terwijl Yousra kampioen werd in de ippon kumite en de kumite in de reeks 8 - 9 jaar.

Proficiat aan alle deelnemers waarvan sommigen vandaag voor de eerste maal een wedstrijd beleefden en zich op het podium konden plaatsen.

Wij willen de begeleiders Werner, Pieter en Jennifer bedanken om vandaag alles in goede banen te leiden, ook alle ouders en sympathisanten voor hun aanmoedigingen tijdens dit kampioenschap.

Zondag 10 maart

Prachtprestatie van Noor en Sylke op het 35 jarig karate jubileum tornooi van SKI-Holland.

Vandaag beleefden Noor en Sylke een onvergetelijke dag, op het 35 jarig jubileumtornooi in Rosmalen wisten ze beiden de 1e plaats te behalen in de kata discipline. Noor in de reeks U12 en Sylke bij de senioren. Na een kalme vroege ochtendrit met daarna een opwarming waren ze klaar om te laten zien waarvoor we naar Rosmalen waren afgereisd. Met mooi, krachtig karate wisten ze al hun tegenstanders te verslaan. De winst in hun categorie was een mooie beloning voor hun harde werk. Volgende week staat het kampioenschap van Oost-Vlaanderen op het programma. Met deze overwinning gaan we volgende week met alle jongens en meisjes vol vertrouwen de uitdaging aan.

Zaterdag 2 maart

Podiumplaatsen op het kata Brussels Open Championship.

Vandaag namen 4 karateka’s uit onze club deel aan de Brussels Open in de kata discipline. Met karateka's uit 14 verschillende landen, 55 deelnemende clubs en 389 inschrijvingen was dit een sterk bezette competitie.

De planning was dat de wedstrijden gingen starten om 8u dit werd uiteindelijk 9u30.

In de kata wedstrijden behaalden Sander en Tijl een mooie 3e plaats. Sander behaalde deze in de U12 en Tijl in de U16 categorie.

Het Brussels Open Championship was een geslaagde dag voor onze club.

Wij kijken alvast  uit naar de volgende wedstrijden.